torsdag 3 april 2008

Nyamko Sabuni och Birgitta Ohlsson skrämmer mig!

Folkpartiet fiskar i grumligt vatten och använder Nyamko Sabuni som täckmantel för att dölja sin främlingsfientliga politik. Nyamko Sabunis föräldrar kommer från Kongo-kinshasa och hon kom till Sverige som 12 åring 1981. Hon är en sekulariserad muslim och pratar om integration utifrån överklassens perspektiv. Hennes uppfattningar om muslimer är negativa.

Hon har gjort sig känd för sina ogenomtänkta utspel och uttalanden. Av hennes mest uppmärksammad utspel kan nämnas: obligatorisk gynekolog-kontroller på alla flickor för att komma åt problemet med könsstympning samt slöjförbud. Hon tillhör också de mest kritiska inom folkpartiet till religösa friskolor vilket i och för sig kan jag sympatisera med.

Hon säger sig ha bestämt sig för att bli politiker efter det rasistiska mordet på flyktingen från Elfenbenskusten Partic Gbeyo i Klippan 1995. Hon har självklart sina svaga och starka sidor som alla andra men att alliera sig med makten och sparka på den som redan ligger är dock inget jag förstår mig på.

Birgitta Ohlsson är en annan ung kvinna inom folkpartiet som profilerat sig på utrikespolitik. Hon förespråkar bl.a. införandet av republik i Sverige vilket gillas även av Humania. Hon har också rätt i sina feministiska antagande i jämställdighetsfrågor.

Hon går dock för långt i sin kritik av "diktaturer" ibland. Hennes senaste och mest flagranta övertramp är att svartmåla Mugabe och Zimbabwe.

Zimbabwe har stora ekonomiska och politiska problem men att skylla allting på en gubbe och välja att inte se de övergreppen som folket i landet utsatts av Engelsmännen är att göra det lätt för sig. Maktskifte kan bara äga rum när folket vill det och tar kommandot själva.

Birgitta Ohlsson själv var i Zimbabwe nyligen och uppviglade folk till att demonstrera mot Mugabe. Hon filmade när valaffischer revs sönder och intervjuade människor som misshandlats. Hon berättade detta på SVT i söndags och beskrev Mugabe som en av historiens värste dikatatorer.

Vem har gett henne rätten att åka ner till Zimbabwe och ställa till det för folket? Tänk hur absurd det skulle vara om en poltiker från Zimbabwe skulle komma hit och förhålla sig som hon på en svensk valkampanj..?

Jag har nu polisanmält henne för uppvigling och subversiv verksamhet i Zimbabwe och hoppas att hon lämnas ut till polisen i Zimbabwe för att ställas inför rätta där.

För övrigt hoppas jag att Mugabe åtminstone vinner i presidentvalet när det nu är klart att oppositionen vunnit i parlamentsvalet!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du...de där damerna skrämmer mig med!! Birgitta har ju än en gång åkt till Zimbabwe läste jag just. Och FU vill flyga henne tillbaka till Sverige OCH sedan tillbaka till Zim så att hon skulle vara med och rösta emot FRA-lagen. Vem betalar BO:s resor till Zim kan man ju undra? Inte hon själv iaf verkar det som.
Tack för en intelligent blogg, en av mkt få!!!

Anonym sa...

Tack själv för din reflektion!
hoppas att sanningen om Zimbabwe kommer att grävas fram i större omfattning än det hittils varit.