söndag 28 maj 2023

Kudos till hemarbete

Jag jobbar hemifrån under större delen av min arbetstid sedan drygt tre år tillbaka. Det är något som jag uppskattar väldigt mycket och vill fortsätta med för all framtid. 

Den här möjligheten att arbeta på distans hade inte varit möjligt om det inte varit för pandemin. Att återgå till den gamla ordningen finns inte ens på kartan. 

Både arbetstagare och arbetsgivare vinner på en hybrid och flexibel arbetstid. Det viktiga är inte var arbetet utförs utan hur och vilka förutsättningar som man har både hemma och på  sin vanliga arbetsplats. 

Vi är alla olika individer med varierande bekräftelsebehov. Jag upplever att arbetsgemenskap och ytliga relationer är överskattade.

Det faktum att jag kan kombinera arbetslivet med familjelivet på ett tillfredsställande sätt tack vare hemarbete, vinner även samhället och miljön på. 

Jobb är oftast jobbigt men meningsfullhet i arbetslivet skapas genom många komponenter. 

Arbetet kan vara en av de meningsskapande aktiviteterna som man ägnar sig åt varje dag. 

Men lycka i bemärkelsen eufori, sinnesfrid, välbefinnande och livstillfredställelse uppnås inte enbart via arbetet och arbetsplatsen.

Frihet från socialkontroll och självledarskap möjliggörs tack vare hemarbete. 

Jag har inget emot att gå miste om massa skvaller och annat obehag som förekommer på grund av påtvingad socialisering på en arbetsplats. 

Jag ser framemot arbetstidsförkortning på sikt. Även flexibilitet när det gäller möjlighet att utföra arbetet även från utlandet. 

Varför måste man befinna sig här I Sverige om tekniken tillåter att jag skulle kunna jobba även från Jamaica, kapeverde, Solomon Öarna eller Zanzibar för den delen. 

Jag säger därför kudos till hemarbete!!!!

Inga kommentarer: