lördag 5 januari 2013

Svenska media suger..

Många Svenska journalister är naiva och deras naivitet skrämmer mig fruktansvärt mycket. Sverige vill gärna framställa sig som yttrande frihetens försvarare på alla fronter.


Fallet Dawit Isaak har fått ett stort genomslag i det avlånga landet på sistone till den grad att någon lösning har försvårats på kort sikt.

Den svenska media fortsätter att svartmåla Eritrea och vägrar att överhuvudtaget berätta om några positiva framsteg som görs i landet.

Jag tog kontakt med Göteborgs posten för några veckor sedan och frågade om de skulle vara intresserad av ett eller flera reportage som skulle spegla verkligheten i Eritrea.

Det svar jag fick från dem var väldigt obehagligt och korkat:

” Du står regimen väldigt nära. Vi vill veta på vilket sätt din flyttning till Eritrea gagnar yttrandefriheten i landet.”

De vill politisera mitt enskilda val att flytta hit. Jag fattar inte hur korkade människor kan ibland vara.

Svensk hyckleri är ett välkänt fenomen men när folk försöker att göra sig till hjälte på andra människors tragedi, är det väldigt osmakligt. Dawit Isaak hade aldrig fått chansen att utöva sitt yrke som journalist i Sverige.

Han arbetade som lokalvåradare bl.a. på Liseberg och i Domkyrkan i Göteborg som kallas för Sveriges framsida. En av anledningarna till att han flyttade tillbaka till Eritrea var också just avsaknaden av möjlighet att utvecklas som journalist/författare och människa i Sverige.

Gud vet hur många invandrare som bl.a. är journalister, läkare eller civilingenörer o.s.v. som aldrig får möjlighet att arbeta inom sina yrken i sverige.

Statsministern Fredrik Reinfeldt har också sagt att arbetslösheten bland etniskt Svenskar är ändå väldigt låg vilket innebär att det är helt okej folk av ett annat ursprung utsätts för diskriminering och mass arbetslöshet.

Sverige har inte något moraliskt överttag att läxa upp Eritreaner om mänskliga rättigheter, demokrati och yttrande frihet.

Att fortsätta trakassera en nation som försöker att stå på egna ben, gagnar ingen. Monologen bör ta slut och en genuin dialog som grundar sig på respekt för varandra mellan nord och syd krävs för att hitta någon kompromis.

Den koloniala mentaliteten genomsyrar svensk media även undet 2000-talet. Den klumpiga svenska regimen, några journalister på bl.a. Dagens nyheter, Göteborgs posten och expressen är skyldiga till att ha skapat ett infekterat klimat mellan Eritrea och Sverige.

Orsaken till status quo är bl.a. svenskarnas arrogans och ignorans. Dessa må vara deras signum i kombination med en barnslig naivitet men frågan är vad man vinner på ett sådant beteende.

Det är bättre att folk ger sig lite tid att lära sig om Eritreas historia och kultur. Direkt konfrontation med Eritrea leder aldrig till någon lösning som gynnar alla inblandade parter.

Dawits familj står närmast honom och man borde ta hänsyn till deras vädjan till att få slut på den svenska mediakampanjen.

Jag har aldrig förstått varför bara den ena sidan med Leif Brink och Essayas Isaak hörs i Svensk media i större utsträckning än de andra familjmedlemmarna som valt en annan strategi att tackla problemet.

Anledningen är väl att Dawits andra syskon och barn inte tror på mediakampanjen och förespråkar ett sansat förhållningssätt till det hela. De saknar också sponsörer och kontaktnätverk inom svensk media.

Svensk media har aldrig varit fri och oberoende som den vill göra sig gällande. Vi vet vilka som har monopol på ordet i Svea. 80 % av all media är borgerligt ägt och Bonniers familj har en hel del innehav inom pressvärlden från tidningar till Radio och TV.

Enkelspårigheten och förutsäbraheten i svenska media förklaras också av ägandestrukturen i landet. Det finns ingen mångfaldighet att överhuvudtaget tala om. Man får skörda som man sår.

Den mäsnkliga tragedi av Dawits fall utnyttjas maximalt av svensk media som saknar all saklighet. Avvikande åsikter är aldrig välkomna och ingen tar sig tid att fråga sig varför över 80% av Eritrianer i Sverige stödjer sin regering i Asmara.

Jag bor och lever i Eritrea och häpnas varje dag av folkets beslutsamhet att klara av den svåra vardagen och bygga upp landet trots hela världens både politiska och ekonomiska sanktioner.

Västerländsk arrogans går inte hem hos oss Eritreaner och folket kommet aldrig att ge vika. Dawit är vår bror och vi bryr oss om honom mer än någon annan. Människan lever alltid på hoppet och lösningen till detta och annat kan bara komma från Eritreanerna själva.

INGEN ANNAN!



20 kommentarer:

Stina sa...

Inte förvånande men ack så irriterande att man inte tar chansen att få en direktrapportering från landet. En vetgirig, ödmjuk och intresserad inställning är givetvis det bästa verktyget då man vill informera och fördjupa sig i ämnen. Frågan är dock hur intresserad man verkligen är av att få fram ny information gällande vissa frågeställningar. Hur ofta får svensk media en förfrågan från Eritrea med erbjudande om en direktrapportering? I vissa mediala frågor verkar medierna inte särskilt intresserade av att få en heltäckande bild av ämnet och det verkar i många fall istället redan på nyhetsredaktionen avgöras hur läsarna ska uppfatta och ta ställning till informationen, när det istället är läsarna själva som genom en komplett och konsekvensneutral rapportering bör ges möjlighet att göra ett eget ställningstagande. I andra sammanhang är det allmän kutym att kritik bör bemötas med motargument för att ge en fullgod helhetssyn på ämnet, men detta är sällan fallet i daglig media.

Som jag ofta har nämnt och även skrivit tidigare, så tycker jag att man kan kräva att den media som utger sig för att vara fri media tar chansen att lyssna till åsikter, inte tillhörigheter. Åhöraren till all form av media ska förväntas ha tillräcklig intelligens och tillräckligt intresse för att själv kunna ta ställning till om nämnda rapportering sympatiserar med den närmaste institutionella ledningen, är den egna och kritiska upplevelsen eller om båda aspekterna faktiskt kan rymmas i åsikten och uttalandet.

Som du nämner så är ju även svensk media mindre oberoende än vad den utger sig för att vara, vilket är det rådande läget i de flesta länders medieklimat. Kundens önskemål råder ju även över medieklimat där samhällsanalyserande program ofta får stå tillbaka för ”publikens (påstådda) behov av mer underhållning”. Som jag har nämnt så är man alltför ofta i det rådande mediasamhället inte sina åsikter utan sin tillhörighet, eftersom samhället och kunderna idag attraheras av enkla lösningar och snabba sanningar. Vi fokuserar mer på att snabbt fastställa vem som står för åsikten, inte vad åsikten faktiskt innebär och vilken bakgrundsfakta denna åsikt bygger på. Även det globala mediaflödet är kundanpassat och såväl enskilda journalister som mediahus världen över levererar därför det snabba och innehållsfattiga flöde som för närvarande efterfrågas.

Den svenska, ofta förekommande och snedvridna självbilden om moralisk fullkomlighet påverkar självkritiken av medier och andra institutioner i landet oerhört negativt, när självkritiken är ytterst angelägen och ofta avgörande för en mer objektiv översikt inte enbart i journalistiska utan även utrikespolitiska och andra sammanhang. Mycket har självklart brustit i relationen mellan Sverige och Eritrea eftersom relationen mellan länderna är spänd. Aspekter såsom att Dawit Isaak frivilligt flyttade tillbaka till Eritrea, och varför, lyfts sällan i svensk media, om alls.

Det svenska mediegranskande programmet Publicerat lades ner vid årsskiftet och dess programledare sedan många år hävdar att skälet är att Sveriges Radios ledning ogillat den kritik mot den egna radion som programmet har släppt fram. Även om programmets och dess lednings inställning till din tidigare rapporterade information om Eritrea kan diskuteras så har programmet fyllt en viktig funktion i granskningen av Sveriges medier. Trots att radions centrala ledning menar att mediegranskningen framöver med oförändrade resurser kommer att inkluderas i andra program, så är det en samfällig trend att denna typ av program bortprioriteras. Nedläggningen av programmet är ett ytterligare steg i en såväl nationell som internationell fortsatt våg av bristande självkritik, i tider då vi egentligen behöver fler, inte färre, mediegranskande kanaler inte bara i Sverige utan i de flesta länder.

Kwame Touré sa...

Jag håller med dig. Intresset för att fördjupa sig och ge mediakonsumenter möjlighet att begrunda egen uppfattning är väldigt svagt.

Man har redan bestämda åsikter om vissa saker och man är inte beredd för att ifrågasätta dem.

Det är synd att programmet ”publicerat” inte finns längre.

Åke Petersson har åtminstone försökt att öppna sveriges radio för folk som annars inte kommer tilltals.

Det finns mycket annat som inte hör hemma på p1 som borde läggas ned istället.

Jag undrar vart konsumenternas makt har tagit vägen. Det verkar som det är några få människor som har det slutliga ordet om vad som ska höras och ses i media.

Jag förstår inte heller varför allt måste vara ”underhållande” i denna bisarra värld som är allt annat är rolig.

Det är allmänt känt att ”etablisemanget” tror sig veta vad konsumenterna behöver informeras om men det är sällan i linje med vad folk egentligen kräver eller vill.

Tiilgången till information och möjligheten att bilda sig egen uppfattning har dock aldrig varit större än nu.

Frågan är hur många ”orkar” söka på egen hand och tar ansvar för urvalet av allt nyhetsflöde.

Det är många som bara klagar på media utan att själva ta eget initiativ att göra något åt saken.
Jag är glad att både du och jag inte tillhör den kategorin.

Anonym sa...

TILL.INGEN ANNAN
du borde skämas att prata om svarige. vad gör du i sverige om du tycker Eritrea en rättvis land. åk hem bo där istället det finns många Eritreaner som lever i SINAY, SUDAN, EGEYPT, i dåliga förhållade som ville komma till sverige. trevis du inte i sverige gå hem stör inte andra. köpa enkel biljet åk hem du ska inte störa andra eritreaner.

Anonym sa...

Att kritisera svensk och västerländsk media i all ära. Att kritisera den svenska "regimen" samt att ifrågasätta en fängslad journalist brors intentioner och arbete kan också enligt vissa anses vara relevant. Tycka vad man vill om alla dessa brister som råder i väst och i Sverige, det monopol och de bakomliggande intentionerna som verkligen finns här i Sverige och i väst som du skriver om. Alla har rätt till sin åsikt, detta är det som är det fantastiska. Faktum kvarstår dock att den dialog du, jag och dem för via olika medier får ej förekomma i det landet vi härstammar ifrån. Du kristiserar väst och Sverige starkt i din text. Du kallar den svenska regeringen för regim av någon konstig anledning, en folkvald regim framröstad på ett representativt och demokratiskt vis. Vi behöver ej gå in på vad en regim faktiskt är och vad ordet regim faktiskt betyder för det förutsätter jag att du redan vet.

Alla dessa punkter du kritiserar, nämner, yttrar din åsikt om etc är något som aldrig skulle få förekomma i Eritrea. Vi som folk har ej rätt att kritisera vår regim (en rättfärdig regim, inte en regering). Vi som folk har ej denna rätt som du nyttjar på internet, att kritisera öppet, att skapa opinion oavsett vilket läger man tillhör. Att kritisera den eritreanska median går inte. Vi har ingen "fri" media i vårat land, vi har ingen fri press. Det finns en stark anledning till varför vi inte har det och oavsett om man är konspiratorisk i sitt tänkande om att vi ej är redo för en fri press, eller en total fri mediakanal pga rådande läge så ljuger man för sig själv. Utan en debatt, ett rum där vi har rätt att kritisera och yttra oss fritt gällande kritik och inte enbart hyllanden så kommer vi som land och folk aldrig att utvecklas.

Denna typ av kritik du frambär är otroligt bra, oavsett om man håller med eller ej men vi måste arbeta för att våra bröder och systrar i hemlandet ska få samma möjlighet att tycka och kritisera öppet. Och spara mig gärna pratet om att allt det jag skriver om nu redan finns i vårt land för det vet du ej finns. Det finns en anledning till varför vi har folk fängslade utan rätt till rättegång, att vi saknar press och mediafrihet, att vi ej respekterar de mänskliga rättigheterna, att vi har en flyktingström som nu når rekordnivåer bland yngre. Vi kommer ej från ett perfekt land, och vi arbetar på vårt eget sätt men just nu arbetar vi på ett felaktigt sätt oavsett hur mkt framsteg vi tar. Att våra fotbollslandslag flyr såfort de får chansen är ett genuint exempel, varför flyr dem? Om allt verkligen vore så bra som många påstår att det är skulle det ej se ut som det gör idag. Många är konspiratoriskt lagda mot västs intentioner och hyllar landet som vägrar stå emot, istället borde vi se på allt kritiskt oavsett hur bra man tycker att det är för att utvecklas än mer. Historierna som kommer från de eritreanska flyktingarna är inte roliga och de är ej påhittade.

Kwame Touré sa...

JAG HAR INTE sagt att Eritrea är ett perfekt land eller liknande.

Du vet lika mycket som jag om bristerna i alla länder som kallar sig för demokratier eller diktaturer.

Eritreas problem kan inte lösas av andra. Det är hyckleriet i Väst som jag har velat fokusera på.

Jag bor i Eritrea sedan drygt ett år tillbaka och vet hur man har det här i landet.

Den tredje kommentaren verkar ha bristande Svenska. Jag visste inte SFI försämrats så mycket sedan ifjol. Tragiskt för min landsman som ska bo i Svea i all framtid.

Vi behöver stå för våra åsikter. Vad ska man tro om er annonymitet i "det fria Svea" ???

Anonym sa...

Ursäkta att jag lägger mig i debatten. Skulle vilja inflika några rader mer som en ”påminnelse” till den Anonyma skrivaren från 25/1.
Jag förvånas av historielöshet i ditt resonemang. Att jämföra dagens Eritrea med länder i Väst, där ibland Sverige är absurd. Ta lite av Norges historia under ockupation och varför inte USA:s inrikespolitik efter 9/11. Tänk vidare på vart Eritrea var på väg innan landet påtvingades till ett krig 1998. Det kriget är INTE avslutat. Har du engagerat dig för att få slut på det? Förvånas du inte av den totala tystnaden i svensk media om detta krig som håller Eritrea ”gisslan” från att genomföra nödvändig utveckling i många områden. Du talar gärna om ungdomar som flyr landet men du utelämnar medvetet att befolkningen är mobiliserat för att försvara sitt land. Jag förväntar inte mig att svenskar ska förstå det riktigt vad det innebär. Talar du däremot med Norrmän och andra som upplevt krig och ockupation, har de full förståelse åt prioritetsordningen.

Peace!

Anonym sa...

Kwame Touré, du har nog förväxlat Eritrea med ett väst afrikanskt land. Förresten har du tilldelats ett kalashnikov. kkkkkk

Anonym sa...

Du som bor i Eritrea och kritiserar Sverige för brist på åskitsfrihet, du avslöjar som alla andra regimanhängra din idoti. Jag tror du har bott i Sverige länge och efter misslyckandet har du fyttat tillbaka till din ursprung med fuskbidrag i behåll. Skattebetalarnas pengar!. Jag är säker på med din fuskbidrag lever du gott i Eritra medan dem vanliga människor har inte ens råd med att köpa ett bröd. Jag tvivlar inte på att du kommer tillbka till sverige för att förnya dina fuksbidragsansökan, men du kommer inte att åka fast värför att du har kritiserat Svenskaregeringen. Sverige är ett av de länder i värden som männiovärdet uppskattas högst.Du är en hycklare när du säger att Dawit Issak är din bror! och detta är bevis på att du saknar empati.

Anonym sa...

Till Ingen Annan
Du borde skämas,Du lever i din egen värld och fantasi. Jag är säker på att de grundläggande demokratiska värderingar du försökte Beskriva i din inlägg är svenskt, jag menar att du har lärt dig dessa grunder och värderingar här i Sverige. Det är inte illa. och det är bra att granska och värdera saker och ting kring Svenskt media. Men som en eritreansk medborgare skulle du kunna kritisera eritreank media på samma som du gjorde med svensk media ? Jag tror inte det. Aldrig det kan du inte gjora det. Det kan du inte ems komma på tanke om detta. Om vi vänder frågan och vi säger att du skulle kritisera och granska Hadas Eritra " ERITREANSK TIDNING"............. vad skulle hända dig ? du vet själv vilket prise skulle du blir tilldelat och det här är skillnader på fungerande demokratin och diktaturen. Om du bara byta några ord eller namn i din artikel ex Sverige mot Eritrea Göteborg posten mot Hadas Eritrea och SVT mot ERITV då du skulle få en ordentlig läxa av den du tror något annat jag menar diktaturen och denn anhängare.

Kwame Touré sa...

Halleluja för yttrandefriheten i Sverige!

Den som går till personligt angrepp mot en annan människa utan någon anledning, avslöjar väl hur bitter och misslyckad personen känner sig.

Jag hade ett heltidshobb som filosoferande coach i Sverige men tröttande på exilen och ville göra något annat i Eritrea.

Jag hade ett väldigt framgångsriskt och roligt liv till skillnad från personen som pratar om fuskbidrag och så.

Du jobbar förmodligen med något du inte gillar eller är arbetslös och känner dig avundsjuk på andra som följer sitt hjärtliga kall.

Din idioti är smärtsam för mig också eftersom människor som du, har inte förmågan att se längre än sin egen näsa.

Jag är också utbildad i Sverige och har fina minnen från Svea men detta innebär inte att man inte har rätt att kritisera landet.

Jag lever inte i min egen värld. Jag bor och lever i mitt hemland där människor har betalat och betalar ett högst pris för sin självständighet.

Om ni trivs i Sverige och vill leva där för gott, så är det ert val men lämna oss, som har bestämt sig, för att bo här i fred.

Gör något vettigt av ert liv istället för att fördumma er framför TV-burken och datorn.

Att jämföra Sverige med Eritrea är som att likställa Tyskland och Israel. Alla länder är unika med åtskillda kulturer och historier.

Universalism, respekt för mänskliga rättigheter och demokrati i all respekt men sanningen är att ett kritiskt tänkande börjar med sig själv och inte med att hylla sin egen förträfflighet och det land man bor i.

Jag har varit i hela världen inklusive väst Afrika därav namnet Kwame Touré efter stokely Carmichael. Om någon undrar....och är nyfiken...

Jag fattar inte varför man har Sverige som den enda referensram eller förebild.

Att vidga vyer och repektera olikheter är det minsta man kan begära av er som tydligen har svårt för oliktänkande.

Anonym sa...

Istället för att klaga på svenska medier borde du lista ut allt som är positiv om Eritrea just nu (om det finns något positivt vill säga)här i din favorit media, Alenalki. Oroa dig inte för genomslagskraften. Folk här och speciellt media folket är utbildad för att förska och gräva fram sanningen (om du har något sanning att beräta om Eritrea) var den än publiseras. Glöm inte att berätta om de tusentals ungdomar som flyr landet varje dag, inte heller det faktum att Eritrea en gång hade ratificerat konstitution som ingen vet vart det tagit vägen och alla samvetsfångar som aldrig varit på en domstol och inte vet varför dem överhuvudtaget är fängslade osv.... Du påstår att du är välutbildad, men saknar grund värderingar om frihet och demokrati som ingen här behöver utbilda sig till eller gå på universitet till. Det är helt enkelt inbakad i samhällets grund struktur. Synd att du missade allt detta trots säkert minst 20 år i Sverige. Tillsist, var god och svara på frågan du fick från Göteborgs Posten det är en bra början.
PS! Kwame, du kan inte anklaga folk för att vara anonyma medan du själv är anonym. Kwame är inte Eritreansk namn.

Anonym sa...

Ganska ironiskt hur svaren handlar om att man inte ska jämföra Eritrea med andra länder när majoriteten av det skrivna från första början handlar om att just kritisera hur det fungerar i andra länder. Vill du inte att vi ska kommentera gällande skillnader mellan Eritrea och väst borde du aldrig ha nämnt väst i överhuvudtaget. Att sedan svara på dina kommentarer på ditt sätt främjar inte heller debatten. Starkt att du flyttade tillbaka, däremot har du exakt samma rätt som vi andra exileritreaner har om att yttra sin åsikt, oavsett om vi gör det från väst eller från hemlandet. Att Alenalki idag fungerar som ett eritreanskt Avpixlat är något alla vi med någorlunda vett förstår, att ni regimanhängare aldrig kan tänka kritiskt eller ifrågasätta det ni stödjer är ytterst märkligt. Visst vi lever i en värld där Eritrea är i rådande krigstillstånd, där stabiliteten ej är den bästa däremot måste vi fortfarande kunna prata och krävställa om grundläggande rättigheter. Att tro att fria val ska kunna införas imorgon är det nog ingen som tror på, att kräva en "demokrati" som är baserat på de västerländska systemen kanske man heller inte bör tro på. Varje land har sin egen identitet och skapar sin egen framtid. En representativ demokrati kanske inte är något för Eritrea? Däremot måste vi kunna respektera de demokratiska drundpelarna oavsett krigstillstånd. Yttrandefrihet, pressfrihet, religionsfrihet, att få rätten till en rättegång vid dömande etc etc. Dessa punkter bör vara i fokus trots rådande läge. Detta är punkter som även NI regimanhängare (ja det är fortfarande en regim, ingen regering)borde kunna nämna och ta upp. Inget av detta tas upp av er på något forum. Istället ifrågasätter man personer som förespråkar detta, hur kan man göra det? Att ta upp det ni gör i en fri media på nätet eller i ett annat land är bara ren idioti. Att leva i ett annat land och förespråka en fortsätta diktatur som inte respekterar någon punkt utav de demokratiska grundpelarna (observera att jag ej pratar om en västerländsk demokrati eller fria val)är bara tragiskt.

Lycka till med din kamp om ett Eritrea som fortsätter att sätta munkaveln på ens eget folk. Lycka till med din kamp om att förespråka en fortsatt diktatur. Lycka till med din kamp om att fortsätta att ej ifrågasätta eller tänka kritiskt. Lycka till

Kwame Touré sa...

Tack hjärtligt för era synpunkter!

Jag har full respekt för det! Det är roligt med nya läsare och kommentarer även om jag inte alltid håller med om vissa:-). Alla mår bra av att diskutera!

Se mitt senaste inlägg för utförliggare debatt om detta och annat.

Kwame Touré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kwame Touré sa...

Jag vill inte dra alla över en kam och hoppas att ni också gör samma. Det finns individer även bland Eritreaner:-) Tack och Lov!

Fredens

Anonym sa...

Vilken filosof! skrytta om att du har varit cach! tack och lov att du inte coachade om demokrtai då skulle du kanske vilse leda alla om demkratins riktiga meniningen. Det är inte utbildnignsläng/år som räknas. Man kan studera många och behöver inte vara klok för det. Dina åsikter är skrämmande när du förnekar ditt folk den grundläggande rätt vilket är att framföra sina åsikter utan att behöva vara rädda, fängslsad eller dödad. Om du påstår att detta frithet finns i Eritrea då är du djuvlunsadvokat och hycklare. Kom ihåg Hitler hade välutbildade människor runt omkring sig. Det är klart att du är säkert plivligerad i det landet du bor i nu. Du behöver inte fly landet via Öken eller havet du flyger istället om råkar för ett problem eller bekymmer. Har du någnon gång tänkt på de hundratals männiksor som flyr landet och riskerar sitt liv för att komma till friheten?. Kom inte med motivering om att alla dessa männksior vill ha bättre liv i andra länder för detta kan inte stämma när dem betalar högtpris. Man betalr sitt liv för frihet därför flyr dem landet. Du påstår att du är en filisof! kan du inte skriva om männiksovärde och frihet i Haddas-Eritrea då skulle ja och Eritreanska folket hylla dig.

Kwame Touré sa...

Jag är inte priviligerad som du påstår, vännen. Det är bättre att lära känna mig först innan man döms för sina åsikter.

Vad jag tänker och tycker om situationen här i Eritrea, är det väl inte någon hemlighet.

Du blandar ihop olika antagande och saker som jag inte har sagt eller skrivit.

De flesta Eritreaner är välinformerade om sitt hemland och de behöver inte min information för det.

Jag har varken rätt att ge någon "frihet/demokrati" eller förneka detsamma.

Hela diskussionen handlade om någonting annat. Jag är nog mer insatt om dagens Eritrea än någon som bor utanför landet.

Man ska akta sig för att tolka människor bokstavligt utifrån de sagda eller skrivna orden och kategorisera dem.

Jag är självklart medveten om vilka begränsningar som finns både politiskt och socioekonomiskt.

Jag har också mina egna själv-censureringar som jag följer i denna del av världen.

Det är ingen som förnekat dessa faktum. Det är orsakerna till det och vägen ut ur det som det hela handlar om i första hand.

Jag uppmannar folk att försöka bilda sig egen uppfattning och ha en helhetsbild om saker och ting.

Det geopolitiska läget och konflikten med Etiopien som alltid är närvarande bör diskuteras utan att berättiga eller rättfärdiga någonting.

Min Filosofi handlar om allas rätt att komma tilltals.
Ingenting annat.

Kwame Touré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Säger du att din filosofi handlar om allas rätt att komma till tal, har du frågat dig själv varför G 15 eller journalister som sitter inne fick aldrig chans att komma till tals.
Du är en hycklar, det är såna som dig som är cancer för den eritreanska folket. Du lever säkert i eritrea som en turist. har du gjort den eritreanska millitättjänst? Har du avsagt din svensk medborgare? Gör dessa två och sedan kan du snacka.

Kwame Touré sa...

Inte mer hycklare än du som lever i det säkra Sverige. Du känner inte till mitt privata liv och vilka förhållanden som jag har gått igenom och min nuvarande verklighet.

Eritreansk Militärtjänst och svensk medborgarskap har inte med saken att göra.Du kanske pratar om din avhundsjuka på mitt beslut att bosätta mig och leva med mitt folk.

Det är bättre att du försöker att ordna ditt liv först innan du vill göra dig till en "Mandela".

Du kanske mår bra av att kalla folk för cancer och annat men det bara visar hur lågt du tänker och vilka problem som du själv har.

Döm inte mig utan att veta min bakgrund. Vem är du själv att ha monopol på verkligheten.

Jag ställer naturligtsvis alla relevanta frågor som alla andra men att framställa det som om det är jag som ligger bakom allt som hänt och händer i detta land, visar bara hur trångsynt du är.

Jag är bara en vanlig människa som söker.