söndag 6 januari 2008

Varför är Super Zlatan mer svensk än andra svenskar???

Svensk media är noga med att påpeka att Zlatan Ibravimovic är Svensk. Man kan läsa i olika tidningar varje dag att "Svensken är en stark bidragande orsak till Inters serieledning. Svensken har gjort succé denna säsong. Svensken är en världstjärna .o.s.v. " Jag börjar bli trött på alla dessa innehålslösa rubriker och beteckningar. Vad är det som svenska journalister vill säga oss genom att envisas med att understrycka Zlatans Svenskehet??? Ska han lyfta upp hela sveriges självkänsla/självförtroende och folk ska känna stolthet över att ha en sådan fotbollsartist???

Zlatans föräldrar kommer från föredetta Jugoslavien. Hans BosniskKroatiska/Muslimiska föräldrar är långt ifrån integrerade i det svenska samhället.Pappan försökte att låta Zlatan spela för det Kroatiska eller Bosniska landslaget när denne var runt 18 år men fotbollförbunden i dessa länder såg inte potentialen hos Zlatan då och ville vänta några år till, vilket de idag djupt ångrar. Jag själv bryr mig inte om han är svensk eller ej, det är hans ensak men jag anser inte att sverige som rasbiologiforskningens hemland har rätt att lägga beslag på fenomenet Zlatan.

Högerextremister och rasister hävdar också att Zlatan, Henrik Larsson och Martin Dahlin är "våra negrer". Så länge rasismen frodas i samhället i allmänhet och fotbollsvärlden i synnerhet bör fotbollspelare med en annan härkomst än svensk bojkotta det svenska landslaget för all framtid. Det är den enda vägen att gå om något radikalt ska hända på den fronten. Zlatan nr.2 som härstammar från Eritrea, Henok Goitom som spelar i Real Murcia i La Liga i Spanien, är förhoppningsvis klok nog som föredrar att spela för det Eritreanska landslaget när han nu börjat diskuteras till att bli uttagen i det svenska landslaget.

Jag tror inte heller att Zlatan själv är svensk nationalist som gör anspråk på att vara något annat än just Zlataniast. Han pratar nog serbokroatiska, holländska, italienska, engelska och rosengårdiska vilket gör honom till en världsmedborgare och hedersmedlem i HUMANIA. Malmöitsk högerfot eller ej är Zlatan ett eget land/universium och bör inte förringas till pyttelandet Svea.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag medhåller i Ibras icke-svenskhet. Han är inte från Sverige, han är från Malmö!!

Anonym sa...

Henok Goitom, Zlatan nr 2!?
Muahahaha!
Snarare Johnny Rödlund nr 2.

Har Humania något landslag? I s f är Afework en rekomenderad värvning. Han är Barak Obama nr 2.

Kwame Touré sa...

Vem fan är Johnny Rödlund???Spelar han i Åtvidaberg i superettan?Är han lika bra som porrstjärnan Steve Galloway? Frågan är inte om utan när Henok Goitom kommer att bli en världsartist á la Maradona!

Humanias landslag består av 27 stycken Kwame Toure Juniorer som är utspridda över hela världen.De håller på att missionera för att rädda mänskligheten.

Anonym sa...

Johnny Rödlund är nog snäppet sämre än Steve Galloway, är jag rädd. Och det säger en hel del.

Anonym sa...

Peace, Love and understanding!!!
Chill out ;)
Varför ödsla energi på negativ energi?
Var istället glada för att vi har "fostrat" duktiga talanger som kan representera vårt "Lilla" land, kan vi aldrig få vara glada? (Jante lagen håller ett järngrepp på alla, inkl. personer födda utomlands, sorgligt). Betänk åxå att, trots att Sverige är ett "litet" land, så har vi genom tiden fått stora sportsliga framgångar (med tanke på storlek och resurser). Zlatan är född och uppvuxen i Sverige, har Svenskt medborgaskap = rätt att representera Sverige = punkt-slut.
Hör man detta diskuteras i tex Grekland, Italien eller Irland (extremt många utvandrare till andra länder)?

Att vara Svensk idag, är inte detsamma som att vara svensk öfr 60 år sedan (varje generation har sin tid på jorden), samt att idag är jorden mindre och närmare.

Huddinge

Anonym sa...

Zlatan nr. 2 torde vara Zlatan Muslimovic, som har dubbla medborgarskap, och har sagt i en artikel att han drömmer om att spela tillsammans med Ibra i landslaget, dock har han inte valt vilket landslag han vill spela för, men han platsar inte i det svenska och Ibra har valt det Svenska landslaget.

Huddinge